Rad za mlade sa invaliditetom

Centar za razvoj inkluzivnog društva uz podršku Švajcarske organizacije za pomoć svetu rada, Solidar Suisse, realizuje projekat pod nazivom „ Rad za mlade sa invaliditetom“ u Srbiji.

DOBAR DIZAJN ŠTEDI GRADSKI BUDŽET

Veliki broj pojedinaca i organizacija osoba sa invaliditetom navelo je problem nepristupačnog okruženja kao najveću prepreku za normalan život i produktivan rad i naša namera je da ovim projektom doprinesemo ublažavanju pa i trajnom rešavanju ovog problema u barem pet gradova u Srbiji, rečeno je na konferenciji za medije povodom pokretanja dugoročnog projekta pod nazivom “Bez prepreka”.

Bez prepreka

Na javnom potpisivanju ugovora o podršci, kao jedna od petnaest organizacija, CRID je 1. februara 2012. potpisala ugovor sa ambasadom Kraljevine Norveške u Beogradu. Partner CRIDa u realizaciji projekta pod nazivom „Bez prepreka“ je Udruženje za reviziju pristupačnosti-URP( http://www.pristupacnost.org/).

„Kultura za SVE“

Muzej u Zaječaru prvi muzej u Srbiji, koji u saradnji sa CRIDom uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije stvara pristupačnost svojih sadržaja uz primenu audio vodiča, kako bi svi posetioci bili u mogućnosti da prate postavke ovog muzeja.

Pokretni inkluzivni muzej na Adi Ciganliji

Najbolji studentski radovi u okviru projekta „Pokretni inkluzivni muzej” biće izloženi na Adi Ciganliji, kod restorana „Jezero”, od 2. do 11. jula. Svi posetioci Ade na ovaj način imaće priliku da se upoznaju sa zanimljivim dizajnom upotrebnih predmeta koji olakšavaju život osobama sa invaliditetom i njihovim porodicama.