Crid je osnovao socijalno preduzeće!

Crid je osnovao socijalno preduzeće!

U skladu sa idejom da osobe sa invaliditetom budu samostalne a udruženje ekonomski nezavisno, CRID je prostor koji je ranije korišćen za kancelarije, ustupio socijalnom preduzeću koje se zove Dve šolje. Ovo preduzeće se bavi prodajom kafe i čajeva na malo a u svom sastavu ima ogranak uslužnih delatnosti: za posluživanje napitaka i catering.
Dve šolje ima dve osobe sa invaliditetom koje su zaposlene u tom preduzeću i dve mlade osobe koje rade honorarno. Tako podrzsva i obezbeđuje ekonomsku sigurnost osobama sa invaliditetom i mladima, koji su najugrozenija i procentualno najmanje zaposlena kategorija u društvu.
Ovo socijalno preduzeće u saradnji sa svojom maticom udruženjem CRID i dalje radi na humanitarnim aktivnostima pa se dinar od svakog prodatog proizvoda ili usluge odvaja za lokalnu zajednicu ili druge organizacije osoba sa invaliditetom.
Takodje radom ogranka koji se bavi uslužnim delatnostima preduzeće ne stiče profit već omogućava da zaposlene osobe sa invaliditetom lakše zarade svoje plate.
Dve šolje poštuje pravila pristupacanosti, tako omogućava da osobe sa invaliditetom dolaze da popiju topli napitak i tokom zime u pristupacnom prostoru i omoguće sebi aktivan društveni život, što je, složićete se, jedan od važnih aspekata inkluzije osoba sa invaliditetom. (http://www.telegraf.rs/vesti/beograd/1285141-ovo-je-kafic-s-najvecim-srcem-u-beogradu-saznajte-zasto-foto)
Dve šolje kao socijalno preduzeće podržava i najugrozenije komšije pa akcijom pod nazivom Uslužna kafa svako od mušterija može da kupi još jedan čaj ili kafu za one koji to sebi ne mogu da priušte. 10408756_1483433915256396_2306923527425891665_n
Akcijama
– Dva čaja za dan zaljubljenih= 100 din umesto 160 (foto) ili
– kafa+ cedevita = 100 din ili
– kafa ili sok + medenjak = 100 Din

Dve šolje pomaže mladim parovima da priušte sebi izlazak u caffe.

CRID će u saradnji sa svojim socijalnim preduzećem i dalje da radi na unapređenju položaja osoba sa invaliditetom i pomoći drugim ugroženin grupama u lokalnoj zajednici, a komšijama da pruža mogućnost da se u prijatnom ambijentu opuste uz kvalitetnu kafu ili čaj po najpristupacnijoj ceni u gradu, od samo 60 dinara po šolji kafe ili čajniku, uz obavezni ratluk ili amareti za slatki zalogaj.
Pružanjem catering usluge za organizacije osoba sa invaliditetom ovo socijalno preduzeće omogućava kvalitetno a jeftino posluzenje za pauze tokom seminara i drugih aktivnosti organizacija.
Pratite akcije Dve šolje na FB grupi https://www.facebook.com/Dvesolje